Termékkategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírek
SKYPE Hívás Facebook
Polswat Magyarország Kft.

Partnereink
Hírlevél
Látogató számláló
0
8
0
3
6
1
6
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Minden, ami kovácsoltvas kerítés, kapu és korlát - Tippek, tanácsok
2016.06.09 16:24

Tűzihorganyzás, festés és antikoló festés

A kovácsoltvas korlát, kapu és kerítés felületkezelése

 A kovácsoltvas elemeket igény és elképzelés szerint többféle felületkezeléssel készíthetjük:

  1. alapozással és fedőfestéssel
  2. tűzihorganyzással
  3. tűzihorganyzással és festéssel
  4. antikoló, díszítő festéssel

Alapozás és fedőfestés

Az alapozást minden esetben rozsdapassziválóval (fémfeketítő) végezzük, annak érdekében, ha a fedő festék sérülne, ne kezdődhessen meg a rozsdásodás. Ezt saját márkás, Polswat poliviniles festékkel zárjuk. Az acél szerkezet ugyanis hő hatására megnyúlik, és összezsugorodni is képes. Főként nyáron állhat fenn ennek a veszélye: ezt a jelenséget a közönséges festékek nem képesek kezelni, berepedezhetnek - ezzel szemben a polivinilesek jól igazodnak a kovácsoltvashoz.

Tűzihorganyzás

Az ipari acélszerkezeteknél is ezt a módszert alkalmazzák, hiszen ez nyújtja a legjobb védelmet a korrózió ellen (akár 30-50 év), legyen szó kovácsoltvas korlátról vagy kapuról. Költségeit tekintve drágább, mint az alapozás. A művelet során a kovácsoltvas elemek üregeit kinyitjuk, vagy furatokat helyezünk el rajtuk. Zárt üregekkel nem dolgozhatunk, mert az anyag szétrobbanhat, kinyílhat a horganyfürdő során.

Az alábbi képen egy tűzihorganyzott kovácsoltvas kapu látható.

tűzihorganyzott kovácsoltvas kapu

Festés tűzihorganyzott felületre

A már horganyfürdőben kezelt elemeket kizárólag speciális festékkel lehet lekezelni. A hagyományos festékek tűzihorganyzott felületen nem tapadnak meg, vagy idő előtt leválnak. A kínálatunkban kapható festékek ilyen esetekben jól alkalmazhatók (1liter kb. 9m2 felületre elég).  Tekintse meg itt a választékot!

A bal oldali képen a kovácsoltvas kerítést feketére festettük, a jobb oldalin még tűzihorganyzott állapotában látható.

kovácsoltvas kerítést feketére festése

Antikoló, díszítőfestés

Igény esetén a már elkészült, beépített kovácsoltvas kaput antikolhatjuk a vevő elképzelései szerint. Használhatunk ezüst, arany, réz és zöld színeket, hogy kopott, vagy régies hatást érjünk el. A kínálatunkban lévő antikolók 0,22l-es kiszerelésben kaphatók; egy-egy tégellyel körülbelül 10 méternyi kerítést le lehet kenni. Nézze meg választékunkat itt!

A képen egy ezüstszínű antikoló festékkel lekezelt rozetta látható.

antikoló festékkel lekezelt rozetta

Ha Ön is kovácsoltvas korlát vagy kapu beépítését tervezi, kérje a rajta elhelyezett vasanyagok felületkezelését is mérsékelt áron!

Webáruház készítés