Termékkategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírek
SKYPE Hívás Facebook
Polswat Magyarország Kft.

Hírlevél
Látogató számláló
0
3
3
8
0
6
3

Termék kategóriák

Fő kategória

Otthonteremtés stílusosan – minden, ami kovácsoltvas

Lakatos műhelyünkben a kovácsoltvas kapuk és kerítések mellett tartós, mutatós dísztárgyakat, használati eszközöket és biztonsági berendezéseket is készítünk. Bőséges választékunkban a kerítés kiegészítőktől, díszítőelemektől (kilincs, rozetta, oszlopsapka, oszloptalp, csúcshegy, golyó, korlátelemek), a sima és mángorolt bordás laposvasaktól és zártszelvényektől kezdve, az ablak- és ajtórácsokon át egészen a szélkakasokig és a karácsonyfatartókig mindent megtalál, amire szüksége lehet otthonában, és az értékes vasanyagból előállítható. Sőt: a fontos szerszámokat, hegesztő huzalokat és elektródákat, a legapróbb alkatrészeket és a barkácsoláshoz elengedhetetlen munkavédelmi felszereléseket is megvásárolhatja nálunk!


A WebÁruházban található termékek száma: 1715db


99 termék
C-, S-, P- ÉS E-ELEM
5 új
98 termék
CSÚCSDÍSZ
8 termék
FAMINTÁS KÖRANYAG
1 új
13 termék
KARIKA
2 új
34 termék
KILINCS és FOGANTYÚ
38 új
173 termék
LÉZERVÁGOTT LEMEZEK "PANELEK"
13 termék
CSAVAR és ANYA
11 termék
MUNKAVÉDELEM

Egy kis történelem - amit a nagyra becsült vasanyagról tudni kell

A kovácsoltvas több ezer éves múltra tekint vissza: már az ókori társadalmakban is előszeretettel alkalmazták: kezdetben a fegyverkészítésnek, később az egyéb használati tárgyak előállításának is egyik legkedveltebb alapanyagává lépett elő.

A középkorban felfedezték a vasanyag könnyű alakíthatóságának esztétikai előnyeit is, így a biztonsági felszerelések mellett megjelentek a különböző, elegáns dísztárgyak is, mint a kandeláberek, gyertyatartók, tükörkeretek stb.

A dekoratív megjelenésű kovácsoltvas fénykora a barokk korszakhoz köthető: az ekkortájt épült kastélyok pompáját már bátran emelték ki a belőle készített kiegészítőkkel, grandiózus kerítésekkel.

A XVIII. századra a vasanyag az egész világot meghódította: a tengerentúlon is szebbnél szebb kapukat, biztonsági rácsokat és háztartási eszközöket gyártottak belőle.

A kovácsoltvas népszerűsége azóta is töretlen, alkalmazási területei pedig egyre csak bővülnek, hála a folyamatosan megújuló technológia kínálta lehetőségeknek.

Merítsen ihletet Ön is webáruházunk termékeiből, ossza meg velünk elképzeléseit, és élvezze nap, mint nap a kovácsolt vasanyagból készült berendezések nyújtotta biztonságot és szépséget!

Webáruház készítés