Termékkategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírek
SKYPE Hívás Facebook
Polswat Magyarország Kft.

Partnereink
Hírlevél
Látogató számláló
0
8
0
3
2
4
1
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Minden, ami kovácsoltvas kerítés, kapu és korlát - Tippek, tanácsok
2016.04.13 11:17

Tippek és tanácsok kovácsoltvas kapuhoz és kerítéshez

Megrendelőnk a régi kétszárnyas kapu, kiskapu, úszókapu és kerítés elbontását kérte. A következő képeken az eredeti állapotot mutatjuk be. Jól látszik, hogy az előző kivitelező több hibát is vétett.

 

 

A kiskapu hibái:

  1. Az alkalmazott keresztmetszetek nem feleltek meg a követelményeknek: a kiskapu és a tolókapu kerete csupán 30x30-as zártszelvény volt, a pálcázás pedig 10x10-es négyszögvas. Az összképet tekintve komolytalannak tűnt az elegáns házhoz képest.
  2. A kiskapu beszorult az oszlopok közé, így nem lett volna elegendő helye a hőtáguláshoz. A zárja is tönkre ment, és a kinézetét egy beltéri kilinccsel tették tönkre.

hibás kovácsoltvas kapu

A tulajdonossal való egyeztetést követően a kiskapunál 40x40-es zártszelvény keretre cseréltük az előzőt, és 15x15-ös zártszelvény pálcázást alkalmaztunk. A pálcázást csúcsheggyel zártuk, alul pedig körbe hegesztettük, teljes mértékben a kerethez igazítottuk – így garantáltuk, hogy a nedvesség később ne juthasson a pálcákon belülre. Annak érdekében, hogy a kapu hosszabb időt követően se szorulhasson meg, állítható forgáspontot használtunk. A kilincsről sem feledkeztünk meg – a kovácsoltvas kapuhoz illő modellt javasoltunk.

A kovácsoltvas tolókapu hibái:

A kovácsoltvas tolókapu hibái

  1. Sínként csövet használtak és betonoztak le, a kapu aljára azonban poliamod V-profilú görgőt szereltek, ami hamar szét is járódott. Ennek oka az volt, hogy a csövön csak vonalban érintkezett a görgő, és nem a teljes felületén.
  2. A kapu alsó keretét 30x30-as zártszelvénnyel készítették el, így az nem volt elég masszív.

A megrendelővel egyeztetve úszókapura cseréltük a tolókaput, így az függetlenedhetett a földön lévő síntől. Ez azért is volt előnyös, mert biztosíthattuk, hogy többé ne legyen vele gond működés közben.

kovácsoltvas úszókapura lett cserélve

 

Az úszókapu alsó keretét 60x40-es zártszelvényből készítettük el, hogy az automatika fogasléce megfelelően illeszkedhessen hozzá. Szintezhető görgőcsoportokat használtunk, hogy a kovácsoltvas kaput teljes vízszintbe hozhassuk, és a működtető motorra a lehető legkevesebb terhet rakjuk.

A kovácsoltvas kerítést, a kaput, és a mutatós vasanyagokat is rozsdapassziváló alapozóval, valamint poliviniles matt fekete fedő festéssel láttuk el. A ház arányait és kivitelét tekintve impozánsabb és komolyabb összképet kaptunk.

Előtte:

kovácsoltvas kapu - előtte

Utána:

kovácsoltvas kapu - utána

a kovácsoltvas kerítés és kapu kész

a kovácsoltvas kapu gond nélkül működik

a kerítés és kapu egységes képet mutat

kapu, kerítés, kovácsoltvas korlát

Ön is megújítaná a kovácsoltvas korlátot a lépcsőfeljárónál, vagy egy úszókapu beépítését tervezi? Bízza ránk! Közel 30 év tapasztalattal a hátunk mögött magas minőséget, gyors kivitelezést, és remek árakat garantálhatunk.

Webáruház készítés