Termékkategóriák
Termékajánló
TOP termékek
Hírek
SKYPE Hívás Facebook
Polswat Magyarország Kft.

Partnereink
Hírlevél
Látogató számláló
0
8
0
2
7
9
4
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Minden, ami kovácsoltvas kerítés, kapu és korlát - Tippek, tanácsok
2016.04.29 09:31

Amit a kovácsoltvas kerítés oszlopokról tudni érdemes

Szeretnénk Önnel megosztani egy újabb munkánkat. Amikor elkezdődött a tervezés-kivitelezés, már kizsaluzott oszlopok és lábazatok vártak minket. A feladatunk az volt, 12x12-es mángorolt (csipkés) négyszögvas pálcázással készítsük el a kovácsoltvas kapu elemeit, megbízható vasanyagokból.

Rögtön észrevettük, hogy a kerítés oszlopok kiosztásánál az oszlopközöket túl kicsire vették, így elcsúsztak az arányok. Ezt sürgősen javítanunk kellett.

Amit a kovácsoltvas kerítés oszlopokról tudni érdemes

Tanácsok az oszlopok kiosztásához:

A mi esetünkben az 1,3 m kerítés magassághoz 1,5 m szélesség társult. A kovácsoltvas kerítések szerkezetét tekintve ideális, ha az oszlopközöket 2 és 3 m (esetleg maximum 3,5 m) közé hagyjuk. Sem ennél kisebb, sem ennél nagyobb távolságot nem javaslunk.

A másik hiba, amit már csak a kapu feszítő dübeles rögzítésénél vettünk észre, hogy az oszlopokat le lehetett lökni a lábazatról. Tehát nem vasalták össze az oszlopokat a lábazattal. A lábazatot és az oszlopot külön öntötték ki betonnal – így persze azok nem akartak együtt dolgozni. Ezt kiküszöbölve belevágtunk a zsalukövekbe, és vasalatokat helyeztünk el a lábazatban és az oszlopokban is (a képen pirossal jelöltük). Így tudtunk stabil rögzítést kínálni.

Tanácsok az oszlopok kiosztásához

A zsalukövekre később díszburkolat került, így a talpas állítható forgáspontokat távtartókkal kellett kialakítanunk, hogy a burkolás után is 90 fokban nyitható maradjon a kovácsoltvas kiskapu.

zsalukő

Rövid határidővel, magas minőségben vállaljuk kovácsoltvas korlátok beépítését is. Ha Ön is épp szakembert keres, ne habozzon minket már ma felhívni!

talpas állítható forgáspont

Webáruház készítés